Skip to main content

Laserafstand metingen U-Bahn Berlijn

Vanaf juni 2019 hebben we voor metingen bij bouwwerkzaamheden aan de U-bahn in Berlijn laserafstand sensoren geplaatst voor continue monitoring. De metingen worden gecombineerd in een dashboard voor de beheerders weergegeven. De metingen geven een integraal beeld met betrekking tot de veiligheid van het spoor baanvak en de constructie.

Combinatie van hoogfrequente laserafstand, tilt en versnellingsmetingen

In samenwerking met ingenieursbedrijf GIM uit Berlijn https://www.gim-vermessung.com/ hebben we een compleet monitoringsysteem geplaatst bij een groot renovatie- en vernieuwingsproject.

Het systeem bestaat uit een combinatie van tilt-, versnellings-, laserafstand, en tachymeters. Alle metingen worden hoogfrequent uitgevoerd en zijn live te volgen via internet voor de beheerder.

Op verschillende metingen zijn alarmen geplaatst op aangeven van de beheerder zodat bij afwijkende metingen de beheerder gelijk een melding krijgt en kan beoordelen of verdere actie nodig is.

Daarnaast hebben we een speciaal dashboard gemaakt om alle verschillende signalen in samenhang te kunnen bekijken voor een betere duiding van de data.